Startpagina --> WELKOM HULPVERLENERS --> CLB-werking --> Wegwijs in onderwijs

Wegwijs in onderwijs

 

Waar vind ik informatie omtrent studierichtingen?

Een cliënt wil terug studeren?

Wat doen met een langdurig en/of chronisch ziek kind?

Wat doet het CLB rond studiekeuzebegeleiding?

 

 

Herken je één van bovenstaande vragen bij jezelf of bij je cliënt?
Heb je een andere vraag rond onderwijswetgeving of studierichtingen?
Het CLB kan je helpen wegwijs maken in het onderwijslandschap!

 

Wat kan het CLB bieden?

We beschikken over heel wat informatie over allerhande opleidingen, kunnen jullie leerlingen meer info geven rond bepaalde richtingen en beroepsuitwegen, de leerlingen helpen uitzoeken welke richting bij hun interesses past, hen helpen bij het maken van een realistische keuze, helpen om voor- en nadelen van een bepaalde keuze af te wegen,... .

 

Daarnaast zijn we op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen het onderwijslandschap en -wetgeving. We kunnen jullie info geven rond bepaalde wettelijke bepalingen m.b.t. schoolveranderingen, buitengewoon onderwijs, GON, enzovoort.

 

Keuzemomenten

Een van de taken van het CLB bestaat eruit leerlingen te informeren over hun verdere schoolloopbaan. Zo zijn wij wettelijk verplicht om alle leerlingen uit het zesde leerjaar, tweede en zesde jaar secundair onderwijs op een actieve manier te informeren over hun verdere schoolloopbaan.

 

Op deze scharniermomenten komt het CLB tot in de klas om leerlingen wegwijs te maken in de structuur van het secundair / hoger onderwijs, toont hen·verdere keuzemogelijkheden en laat hen kennis maken met specifieke termen.

Daarnaast helpen we scholen om initiatieven rond studiekeuze op poten te zetten.

 

Behoren de ouders of leerlingen die jullie begeleiden niet tot de doelgroep van deze scharniermomenten, maar hebben zij toch een vraag rond studiekeuze? Ook dan kunnen zij contact op met de CLB-medewerker verbonden aan hun school.

 

Misschien vind je ook interessante info op onderstaande websites:

Wil je zelf al eens op zoek gaan in het ruime aanbod van studierichtingen, ga dan alvast eens langs op volgende website: www.onderwijskiezer.be of bezoek onderstaande links.

 

In de kijker

 • 22.05.2018 - De vijfde elektronische nieuwsbrief van dit schooljaar is er! Neem gerust een kijkje!
 •  

  Zit je met iets?
  Heb je een vraag?
  Neem gerust contact op met
  het CLB-ROESELARE

  tel: 051.259.700 of info@clbroeselare.be